Gamenight igen

Postad 22. September 2020. 1 minuts läsning.
Cover image

Då gick ännu en spelkväll av stapeln, denna gång med betydligt 'tyngre' spel

Monopoly Fortnite

I vanlig ordning värmde vi upp med en ny veriosn av Monopol, denna gång Monpoly Fortnite som var hysteriskt kul för att vara just Monopol. Det kan till och med vara så att detta är den bästa Monopolversionen hittils. Uwe segrade båda gångerna vi spelade. Underhållande, vårat betyg blir 7 av 10.

Terraforming Mars

Sedan var det dags för ännu ett spel som har Mars som tema, denna gång Terrforming Mars av den svenske speldesignern Jacob Fryxelius. Detta var verkligen en hit bland gänget då det märks att spelet är baserad på riktig forskning om hur man skulle kunna gå tillväga för att göra Mars beboeligt. Vi spelade först en omgång utan expansioner, vilken Uwe vann här med genom ett klassisk "greenaryspam" med TerraCorp.

Jag hade läst denna guide angående terraforming mars expansion och hade på förhand köpt in Prelude vilket gjorde spelet mycket bättre, så den spelar vi inte utan igen. Denna gång vann jag efter ca. 80 minuters spel. Jag spelade Helios corp. Terraforming Mars är verkligen ett spel vi kommer spela mycket framöver. Strålande, vårat betyg blir 9 av 10.

War of the Ring

Till sist försökte vi oss på klassikern War of the Ring som är det tyngsta spel jag någonsin sett! Bara setup tog oss ca 1 timma, och en timma in i spelet insåg vi att vi aldrig skulle hinna spela klart. Dock verkar detta verkligen intressant och man kan verkligen utforska olika alternativ som lika gärna kunde ha hänt i böckerna om Frodo och grabbarna. Nästa gång tror jag att jag och Johan spelar detta på tuman hand, och då vill jag spela Sauron. Ofullständingt betyg: 9 av 10.