Gamenight med forskarna

Postad 20. March 2019. 1 minuts läsning.
Cover image

Brädspel är alltid ett trevligt bryt mot vardagen och ofta en gedigen hjärngympa. Vi provade ett antal aktuella spel häromkvällen, och gissa om det var roligt!

Monopoly Gamer: Mario Kart

Först ut var en remake av en gammal goding nämligen Monopol. Men vi spelade som sagt en remake, eller nyare version av spelet som i detta fall var Monopoly Gamer: Mario Kart. Detta var en helt annan spelupplevelse än orginalet och kanske är mer anpassat för barn, men de flesta av oss är Mario Kart fans och denna mix med Monopoly fungerade verkligen bra! Johan krossade allt motstånd och gick således vinnande ur bataljen. Han spelade Luigi.

Biblios

Efter en uppvärming med ett lätt, barnanpassat spel var det dags att steppa upp det litegrann. Vi alla ÄLSKAR Biblios, ett spel som man verkligen kan spela hur många gånger som helst. Det tar ca 20 minuter och är en nagelbitare in i det sista.
Vi spelade 5 gånger, varav Johan vann 2 och vi andra en gång var. Alla matcher var väldigt jämna och Johan lyckades med konstycket att vinna en omgång med ETT ENDA kort kvar, som gav honom en tärning värd 5. Sinnessjukt!

On Mars board game

Sist och absolut inte minst. Snarare störst, var On Mars, Vital Lacerdas nyaste spel, som för övrigt inte är släppt ännu. En riktigt brain-burner och ingenting för nybörjade. Spelet går ut på att försöka kolonisera Mars med allt vad det innebär, ner på väldigt små detaljer. Partiet tog ca 4 timmar och även här lyckades Johan ta hem segern, bara att bocka och buga, vi ska ta dig nästa gång!

Brädspel är som sagt väldigt skojigt och utvecklande, något alla borde hålla på med.